headerphoto

Welkom bij www.klijntjes.nl

 

Rotterdam

 

Dit stappenplan is een overzicht voor beginners hoe zij kunnen beginnen met downloaden via nieuwsgroepen, oftewel Usenet. Stap voor stap wordt er gelinkt naar verschillende handleidingen op Disweb en wordt er het een en ander uitgelegd over nieuwsgroepen. Als beginner volg je dit schema en daarna kun je op topsnelheid downloaden!

Wat zijn nieuwsgroepen nou precies?

Het Usenet is een groot netwerk van servers, en op een van die servers ben jij geabonneerd. Als iemand iets upload naar een Usenet server wordt dit direct uitgewisseld en staat het na een aantal minuten op ALLE Usenet servers. Dan kan iemand anders dit downloaden. Het is dus geen peer-to-peer zoals Limewire.

Omdat de bestanden op servers staan worden deze niet voor eeuwig bewaard. Bij gratis servers is het ongeveer 10-30 dagen, bij payservers is dat een stuk meer: 100-160 dagen (en groeiend). Dit wordt de retentie genoemd.

De snelheid van Usenet is zeer hoog, dit omdat je direct van een server downloadt. Bij een payserver download je tegenwoordig met snelheden van 11MB/s (mits je internetverbinding dit toelaat). Super snel dus!

Stappenplan volgende stap

Vakantie in Zuid-limburg

De Brunssummerheide is een prachtig gebied om te wandelen of fietsen. Zeker in de lente is dit prachtige glooiende landschap een heerlijke plek om rond te dwalen. let goed op want er is veel bijzonders te zien op natuurgebied. Dit maakt vakantie vieren in Zuid-limburg op Landgoed Brunssheim een bijzondere belevenis!

Een schitterend natuurgebied!

Dit schitterende natuurgebied is gelegen tussen de steden Brunssum, Landgraaf en Heerlen. Het is een groene oase waar heide, bos, zandvlakte en de Rode Beek het landschap heel afwisselend maken. In dit unieke natuurgebied leven planten en dieren die elders in Nederland nauwelijks voorkomen. Dat heeft alles te maken met de bijzondere bodemgesteldheid, de hoogteverschillen en de waterhuishouding. Op sommige plaatsen is de Brunssummerheide heel vochtig; er komt zelfs hoogveen voor. Op de kale, hete zandhellingen overheerst juist de droogte; dit is het domein van reptielen zoals de hagedis. Aan de randen van de Brunssummerheide kunt u veel vlinders aantreffen; daarnaast leven er diverse soorten insecten, libellen en vogels.